Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
06. november 2020 Af Anette Lerche

Bibliotekerne i 7 nordjyske kommuner lukkes for offentlig adgang

For at inddæmme den mutation af Covid-19, der er sket i en række minkfarme, er syv kommuner i Nordjylland blevet lukket ned. Det berører både de medlemmer, der bor i kommunerne, og de medlemmer, der arbejder i de berørte kommuner.

I syv nordjyske kommuner bliver borgerne fra mandag den 9. november igen mødt af skilte om, at biblioteket desværre er lukket for offentlig adgang. Arkivfoto

Medlemmer, der bor eller arbejder i Hjørring Kommune, Frederikshavn Kommune, Brønderslev Kommune, Jammerbugt Kommune, Vesthimmerlands Kommune, Thisted Kommune og Læsø Kommune er alle berørte af den nedlukning, som blev meldt ud på regeringens pressemøde den 5. november.

Her iværksatte myndighederne en række lokale restriktioner og tiltag med henblik på at reducere smitteudviklingen. Blandt andet lukkes alle indendørs og udendørs kulturinstitutioner ned for offentlig adgang fra den 9. november til den 3. december. Det betyder helt konkret, at alle folkebibliotekerne i kommunerne må lukke for offentlig adgang, mens ind- og udlån for forsknings- og undervisningsbrug undtages.

Medlemmer, der enten bor eller arbejder i de berørte kommuner vil blive orienteret nærmere af egen arbejdsgiver og opstår der spørgsmål, er alle også meget velkomne til at kontakte forbundet på mail eller telefon 38882233.

Forbundet følger udviklingen tæt og deltager blandt andet fredag den 6. november i et orienterende møde i Kulturministeriet omkring restriktionerne i de syv berørte kommuner.

Se mere om restriktionerne i de syv kommuner her.