Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold
27. marts 2020

Aftale om afvikling af frihed under coronakrisen på plads

Parterne på det offentlige arbejdsmarked er blevet enige om de fælles retningslinjer, der gælder for de offentlige arbejdspladser i forbindelse med hjemsendelse af ansatte.

Coronavirus

Parterne på det offentlige arbejdsmarked er blevet enige om de fælles retningslinjer, der gælder for de offentlige arbejdspladser i forbindelse med hjemsendelse af ansatte, efter at regeringen har meldt ud, at kriseberedskabet i hele den offentlige sektor bliver forlænget i første omgang til den 13. april. Det betyder, at de offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejder med kriselovgivning eller overflyttes til andre jobfunktioner i det offentlige nødberedskab, men som aktuelt er hjemsendte og ikke er i stand til at udføre deres arbejde hjemmefra, skal afholde fem fridage.

Akademikernes formand, Lars Qvistgaard, udtaler i forbindelse med aftalen: 

”Det er en svær udfordring, vi står midt i. De fleste offentligt ansatte arbejder stenhårdt for at omstille samfundet til det nødvendige kriseberedskab, men det er også korrekt, at der er nogle grupper, der i den aktuelle situation ikke udfører kritiske funktioner og ikke kan arbejde hjemmefra. I den nuværende situation må alle bidrage, og kan man ikke levere arbejdskraft, så kan man altså bidrage ved at afvikle ferie og afspadsering, så vi også har arbejdskraft til hurtigt at få hjulene i gang igen, når vi er ude på den anden side af krisen.”

Se mere om aftalen på Akademikernes hjemmeside (Her finder ud også aftalerne for både det kommunale, regionale og statslige område) 

Se flere informationer i forbindelse med Corona på Forbundet Kultur og Informations hjemmeside.