Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
18. juni 2020 Af Forbundet Kultur og Information

Aftale om 200 millioner kroner til sommeraktiviteter for børn og unge i kommunerne

En ny sommerpakke skal sikre, at børn og unge får en god sommerferie trods udfordringer som følge af coronanedlukningen.

Nedlukningen af skolerne og det øvrige samfund som følge af Covid-19 har været svær for børn og unge, og mange er bagud fagligt efter en lang periode med hjemmeundervisning, ligesom mange står uden fællesskaber eller planer for sommerferien.

For at give børn og unge mulighed for en aktiv sommerferie, som de kan glæde sig til efter et svært forår, har regeringen indgået aftale med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance, Alternativet, de frie grønne løsgængere og Partiet Fremad om at afsætte 200 millioner kroner til et partnerskab med KL, som skal sørge for, at der gennemføres en bred vifte af sommeraktiviteter til børn og unge mellem 6 og 17 år.

Midlerne fordeles til kommunerne efter en fordelingsnøgle. Det er således op til kommunerne selv at tilrettelægge og gennemføre initiativer, der som udgangspunkt skal bestå af både faglige aktiviteter og fritidsaktiviteter med fokus på leg og læring. Kommunerne kan samarbejde med foreningsliv, idræts- og civilsamfundsorganisationer, kulturinstitutioner med videre om afholdelse af sommeraktiviteterne.