Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
06. juni 2019

Sådan gør du, hvis du bliver syg under ferien

Skulle du være så uheldig at blive syg, efter din ferie er startet, kan der under visse betingelser være mulighed for at få erstatningsferie.

Skulle du være så uheldig at blive syg, efter din ferie er startet, kan der under visse betingelser være mulighed for at få erstatningsferie.

Hvis du har optjent 25 dages ferie og bliver syg under ferien, har du ret til erstatningsferie  –  dog ikke for de første fem sygedage i ferieåret. Du skal sygemelde dig til arbejdspladsen på første sygedag, og du skal skaffe en lægeerklæring fra 1. sygedag. Du skal selv betale for erklæringen, så spørg derfor først arbejdsgiver, om det e rnødvendigt en lægeerklæring fra dig.

Der er altså en »karensperiode« på fem sygedage inden for ferieåret. Er du kun syg i for eksempel tre dage i din sommerferie, vil du derfor ikke have krav på erstatningsferie for disse dage. Der kan dog være grund til at sygemelde dig alligevel, for hvis du bliver syg under en senere ferie i samme ferieår, vil du kunne få erstatningsferie for det samlede antal sygedage udover fem dage.

Husk at raskmelde dig under ferien

Når du igen er rask, skal du raskmelde dig til din arbejdsgiver. Du kan herefter vælge at holde den resterende del af den planlagde ferieperiode eller at genoptage arbejdet.

Tidspunktet for afholdelse af erstatningsferie skal aftales med arbejdsgiver.  Når de nye ferieregler træder i kraft den 1. september 2020 vil du få ret til at holde erstatningsferien i forlængelse af den resterende planlagte ferieperiode, hvis du giver besked om det, når du melder dig rask  – men det gælder altså ikke i dette ferieår.