Gå til sidens indhold
12. november 2019

Ny rapport om biblioteksområdet i Danmark

Slots- og kulturstyrelsen har i dag offentliggjort rapporten ”Folkebiblioteker i tal 2018”. Rapporten giver et grundigt indblik i biblioteksområdet i Danmark.

Brugen af digitale udlån er i kraftig vækst. Der er et stigende antal arrangementer, der byder på ny viden og lyst til læsning til en bred målgruppe. Og folkebibliotekerne er fortsat en af de mest besøgte kulturinstitutioner i Danmark. Der er masser af positive data at hente i rapporten ”Folkebiblioteker i tal 2018”, som bliver offentliggjort i dag. Rapporten er udgivet af Slots- og kulturstyrelsen og giver et grundigt indblik i biblioteksområdet i Danmark.

Stadig størst udlån af fysiske bøger

Rapporten viser også, at rigtig mange af bibliotekernes brugere fortsat oftest besøger bibliotekerne for at låne bøger. Det fremgår også, at flere har lånt e-bøger og netlydbøger i 2018. Stigningen er på hele 26 procent. Dog var det i 2018 stadig den fysiske bog, der var lånernes foretrukne medie. Med 24,4 millioner udlån udgjorde de fysiske bøger 87 procent af det samlede bogudlån på Danmarks biblioteker.

Læs hele rapporten her