Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
11. juni 2019 Af Anette Lerche

Mød BF på Folkemødet

BF er igen i år med på Folkemødet på Bornholm for at sætte fokus på BF’ernes faglighed. BF’s formand Tine Segel skal blandt andet debattere bæredygtige investeringer, læsning og litteratur, kultur og fordybelse til børn, samt hvordan bibliotekaren er en del af totalforsvaret, når eksempelvis internettrolde, fake news og misinformation er blevet en del af de trusler, vi skal forholde os til.

BF’s formand Tine Segel i debat på Folkemødet. Arkivfoto: BF

Når Allinge på Bornholm fra torsdag den 13. juni til søndag den 16. juni danner rammen om det årlige Folkemøde, er BF’s formandskab bestående af Tine Segel og Jette Fugl igen på Bornholm.

Her skal BF’s formand Tine Segel debattere bæredygtige investeringer i PFA’s telt – G2 – Ydermolen ved Allinge Havn torsdag den 13. juni klokken 14.00-15.00.

Fredag den 14. juni deltager BF’s formand i tre debatter. De to første er arrangeret i samarbejde med andre organisationer fra biblioteksverdenen og foregår på Den Sociale Scene.

Klokken 10.30-11.15 debatterer Tine Segel børn og kultur under debattitlen »Slap nu af! med al den kultur og fordybelse til børn«, og klokken 16.30-17.30 handler debatten på Den Sociale Scene om læsning og litteratur under titlen »Slap nu af! - med læsning og litteratur«

BF inviterer til debat

BF står i år for en egen debat i PFA’s telt på Ydermolen »Bibliotekaren – en del af forsvaret mod fake news og trolde« fredag den 14. juni klokken 17.30-18.15. Her skal Tine Segel i selskab med Troels Frøling (sikkerhedspolitisk ekspert og tidl. generalsekretær for den internationale Atlantsammenslutning), Stine Liv Johansen (formand for Medierådet for Børn og Unge), Keld Norman (it-sikkerhedskonsulent) og Anette Høyrup (seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk) tale om, hvordan bibliotekaren kan være med til at ruste befolkningen til den digitale verden. BF beskriver debatten således i Folkemødets program:

»Vi opruster massivt på it-sikkerheden, men vi kan aldrig blive sikre nok, siger eksperterne. Så er det ikke også tid til at væbne befolkningen? Med kildekritisk viden, informationskompetencer og viden om, hvor lødig information altid kan fremfindes? Er det at kunne vurdere ægtheden af og intentionen i det, vi møder på nettet, ikke en del af totalforsvaret? Internettets demokratiske styrke er, at det giver mulighed for, at alle let kan producere og dele indhold. Men den store styrke bliver hurtigt en svaghed, hvis vi ikke er klædt på til navigere i informationsstrømmen og skelne news fra fake news og træffe fornuftige og ansvarlige valg på nettet. Hvordan undgår vi at øge rækkevidden af ekstremistiske budskaber, når enhver kan lave sin egen youtube-kanal, og en terrorist kan dele en video af sine drab? Hvordan undgår vi, at krænkende videoer af mindreårige bliver delt? Og hvad skal vi gøre for at beskytte børn og unge på internettet?«

Vi håber at se dig til debatterne.