Gå til sidens indhold
27. august 2019 Af Anette Lerche

Bibliotekarer rykker op på 4. pladsen over de mest troværdige faggrupper i Danmark

Danskerne har stor tillid til landets bibliotekarer. Det viser den seneste undersøgelse fra Radius. BF’s formand Tine Segel er stolt over tillidserklæringen og mener, at anerkendelsen fra danskerne er velfortjent.

Danskerne ser bibliotekarer som den 4. mest troværdige faggruppe. Arkivfoto Simon Klein-Knudsen

Bibliotekarer er rykket op på 4. pladsen over de mest troværdige faggrupper i Danmark i den seneste troværdighedsanalyse foretaget af kommunikationsbureauet Radius. De har siden 2009 målt danskernes tillid til en række faggrupper, og da bibliotekarerne i 2018 kom med i målingen, strøg de ind på en femteplads. I år har bibliotekarerne så øget deres troværdighed og er rykket op på en fjerdeplads – kun overgået af jordemødre, sygeplejersker og læger.

- Jeg er utrolig stolt over, at bibliotekarerne har så høj en troværdighed i befolkningen. Det viser med al tydelighed, at bibliotekarerne har en høj faglighed, og at danskerne oplever, at de får svar og hjælp, når de henvender sig til en bibliotekar. Troværdighed er noget, du skal gøre dig fortjent til. Det handler om kvalitet, og jeg tror, at det har stor betydning for troværdigheden, at mange danskere har indset, at Google ikke har alle svarene. Der er brug for uafhængige institutioner som bibliotekerne, hvor den bibliotekariske faglighed inden for kildekritik, informationssøgning og dannelse udgør et solidt fundament.

Troværdighedsanalyse fra Radius

Faggruppe

2019

2018

Jordemødre

4,17

4,15

Sygeplejersker

4,01

4,01

Læger

3,94

3,95

Bibliotekarer

3,84

3,75

Politibetjente

3,78

3,81

Se hele undersøgelsen her