Gå til sidens indhold
05. april 2016

Større fleksibilitet i PFA’s pensionsaftale for offentligt- og privatansatte bibliotekarer

Efter ønske fra nogle af Bibliotekarforbundets medlemmer bliver det fra den 1. april 2016 muligt at nedsætte beløbet for den obligatoriske dødsfaldsdækning.

I Bibliotekarforbundets pensionsaftale med PFA indgår en obligatorisk dødsfaldsdækning med en standarddækning på 500.000 kroner, som udbetales som et skattefrit engangsbeløb. 

Dækningen har hidtil kun kunnet sættes op og ikke ned. Men da pensionsaftalen også sikrer, at op til den samlede pensionsopsparing udbetales ved død i forsikringsperioden, har det for nogle af Bibliotekarforbundets medlemmer med en høj pensionsopsparing været et ønske at nedsætte den obligatoriske dødsfaldsdækning mest muligt. 

Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse har derfor besluttet at ændre pensionsaftalen. Det betyder, at dødsfaldsdækningen pr. 1. april 2016 kan nedsættes til 50.000 kroner. Forsikringen kan på grund af krav fra de offentlige arbejdsgivere ikke bortfalde helt.

Dødsfaldsdækningen er en forholdsvist billig forsikring. Derfor anbefaler Bibliotekarforbundet, at man sætter sig grundigt ind i de mulige konsekvenser af at nedsætte dækningen. Der kræves blandt andet tilfredsstillende helbredsoplysninger, hvis dækningen skal sættes op igen, og erfaringsmæssigt glemmer mange at ændre deres forsikringer, hvis deres familiemæssige forhold ændrer sig, eller hvis de stifter gæld med en ægtefælle/samlever.

Påtænker du at nedsætte dine forsikringsdækninger, kan du få rådgivning fra PFA. Ring på tlf. 70 12 50 00.