Gå til sidens indhold
12. maj 2016

Ny mentorordning skal hjælpe dimittender med jobsøgning

Bibliotekarforbundet har lanceret en mentorordning, der skal hjælpe specialeskrivende og dimittender fra IVA og SDU med at få viden om arbejdsmarkedet og en god start på jobsøgningen.

- De studerende har brug for mere viden om, hvad der forventes af dem, når de vil søge job på bibliotekerne. Derfor er formålet med BF’s mentorordning at give dimittenderne et realistisk billede af bibliotekets forventninger og krav, så de kan skrive målrettede ansøgninger og komme hurtigere i job, siger BF’s karrierekonsulent Nanna Berg, som netop har taget kontakt til alle landets bibliotekschefer i håbet om, at bibliotekerne vil opfordre medarbejderne til at melde sig som mentorer.

- Vi vil gerne forankre mentorordningerne i bibliotekerne, da det erfaringsmæssigt giver mere kontinuitet, hvis det er biblioteket og ikke blot en enkelt medarbejder, der er med i ordningen. Det giver både mentor og mentee et andet udgangspunkt for samtalen og imødekommer de studerendes behov bedre.

Udover at hjælpe dimittenderne får bibliotekerne via mentorordningen mulighed for at brande sig selv, spotte nye talenter og få viden om de nyeste kandidaters kompetencer, kvalifikationer og idérigdom.

Mentors rolle
Mentors rolle er at fortælle, lytte og reflektere og på den måde understøtte og inspirere mentee i sin jobsøgning. Som mentor skal man have mindst to års erhvervserfaring og være villig til at dele viden og overvejelser med sin mentee. Der er ingen krav til, hvilket karriereforløb mentor selv har fulgt, men det er vigtigt at kunne trække på egne erfaringer i relation til mentee.

Ønsker I at tilmelde jeres bibliotek eller blot uforpligtende høre nærmere om ordningen, så kontakt karriere- og kompetencekonsulent Nanna Berg på nbe@bf.dk eller 41 33 69 86.