Urafstemning

Valg til Forbundet Kultur og Informations hovedbestyrelse

Gå til sidens indhold
12. januar 2016

Den klassiske jobsøgning skaffer flest et job

En ny undersøgelse viser, at det stadig er den gode gamle jobansøgning, der har størst effekt, når du søger job.

I Bibliotekarforbundet gør vi meget ud af at fortælle jobsøgende medlemmer, at de skal sprede deres jobsøgningsaktiviteter ud, når jobbet skal landes. Derfor er det interessant, at en ny undersøgelse fra Djøf foretaget blandt cirka 1000 djøf’ere viser, at hele 59 procent har fået job gennem et ordinært stillingsopslag – det vil sige, at de har set et stillingsopslag og skrevet en ansøgning og vedlagt et CV.

Ingen af de adspurgte havde fået job igennem LinkedIn. 16 procent fik job gennem deres netværk, og 13 procent blev headhuntet. Blot fire procent fik job ved at skrive en uopfordret ansøgning.

Undersøgelsen understreger vigtigheden af at være god til dels at læse et jobopslag dels at skrive en god ansøgning og et godt CV.

Få hjælp til din jobsøgning
Som medlem af Bibliotekarforbundet kan du få hjælp til din jobsøgning, eksempelvis via vores jobsøgningsworkshops, der afholdes løbende. Find datoerne på www.bf.dk/arrangementer.

Bibliotekarforbundets karrierekonsulent hjælper også gerne med feedback på ansøgning og CV til et specifikt job. Du skal blot sende jobopslaget, ansøgningen og CV’et til karriere@bf.dk.

Alle aktiviteter er gratis for Bibliotekarforbundets medlemmer.

Læs mere om jøbsøgning og karriererådgivning på www.bf.dk/jobogkarriere