Gå til sidens indhold
03. maj 2016

BF’s formand blandt landets 100 skarpeste erhvervstalenter

Tine Jørgensen er blandt de bedste unge ledelsestalenter i Danmark kåret i Berlingske Business "Talent 100".

 

Berlingske sætter hvert år fokus på unge talenter. Det sker i særnummeret Talent 100, hvor dagbladet siden foråret 2004 har tegnet et billede af erhvervslivets kommende profiler gennem portrætter af 100 udvalgte talenter. I år er BF’s formand med på listen i kategorien ”Ledelse”, som omfatter de 10 mest talentfulde ledere under 35 år.


Tine Jørgensen er valgt med følgende begrundelse:

"Fremtidens politikere og organisationsfolk har en oplagt rollemodel i 34-årige Tine Jørgensen, siden 1. januar 2015 formand for Bibliotekarforbundet. Tine kæmper med moderne midler (åbenhed, personlig integritet, sociale medier mv.) for at sikre bibliotekerne og hendes medlemmer en fornyet og proaktiv rolle i samfundet.”

Tine Jørgensen glæder sig over kåringen:

- Jeg er rigtig stolt over at være med i en kreds af talenter inden for mange forskellige brancher. Min profil er lidt anderledes end mange af de andres, da jeg er politiker og bestrider et tillidshverv, men det er dejligt med anerkendelsen, siger Tine Jørgensen.

Bibliotekarernes stemme
Som politisk valgt formand for 4.500 informationsspecialister, bibliotekarer og kulturformidlere står Tine Jørgensen i spidsen for en fagforening med en vigtig opgave: At sikre medlemmernes arbejdsforhold og faglige profil i offentligheden.

Tine Jørgensen har været aktiv i Bibliotekarforbundet siden 2007, hvor hun blev valgt ind i hovedbestyrelsen som studenterobservatør. Ved siden af sit politiske arbejde har hun haft en karriere i it-branchen. Senest som projektleder i IBM.

Det er ønsket om at sætte sit fag på dagsordenen, der driver Tine Jørgensen.

- Min opgave som formand er at repræsentere medlemmerne og sikre dem gode løn- og arbejdsvilkår, et fagligt fællesskab og ikke mindst en stemme i den offentlige debat. Medlemmerne i BF har nogle vigtige kompetencer, som mange flere virksomheder kunne have gavn af, og som også på mange biblioteker kan sættes bedre i spil, siger hun.

En fagforening, der hjælper
Tine Jørgensen er selv et eksempel på, at informationsspecialister kan bidrage i private virksomheder. Men hun har også oplevet, at det kræver en indsats at sparke dørene ind, og at det kan tage tid, før ens faglighed bliver anerkendt. Derfor er det vigtigt at have en fagforening som BF, der kan være med til at sætte ord på kompetencerne.

- Mange arbejdsgivere har et fastgroet og stereotypt billede af bibliotekaren. Det billede vil jeg gerne nuancere. Mange arbejdsgivere ved ikke, at de har brug for en bibliotekar eller informationsspecialist. Omvendt skal BF’s medlemmer også vide, hvor de nye jobmuligheder findes, og hvordan de kan byde ind på nye arbejdsopgaver. Det skal BF hjælpe dem med.

Læs mere om Tine Jørgensens kåring I Berlingske Business her.