Gå til sidens indhold
24. februar 2016

BF: Nej til internetsessionslogning

Bibliotekarforbundets formand, Tine Jørgensen, er medunderskriver af et brev, som 25 organisationer har sendt til justitsminister Søren Pind i protest mod forslaget om ændring af logningsreglerne.

25 organisationer, heriblandt flere fagforeninger, telebranchen, erhvervslivet og Amnesty, appellerer i et brev til justitsministeren om at udsætte revisionen af logningsreglerne. Det sker, fordi justitsministeren i marts 2016 vil stille et lovforslag om at genindføre sessionslogningen, hvilket vil betyde en systematisk registrering af borgernes internetadfærd samt høje omkostninger for erhvervslivet.

I stedet ønsker organisationerne, at der igangsættes en grundig udredning af forslagets juridiske, tekniske og økonomiske aspekter.

Bibliotekarforbundets formand, Tine Jørgensen, bakker op om det ønske.

- Ytringsfrihed og demokrati er to kerneområder for biblioteker og bibliotekarers virke. Overvågning kan have konsekvenser for måden, vi ytrer os på og agerer med hinanden i samfundet. Derfor mener BF, at alle skal have ret til at bruge internettet uden at skulle logges. Desuden er der brug for et helt andet vidensgrundlag at træffe sådan en vigtig beslutning på, siger hun.

Logningsreglerne blev afskaffet i juni 2014, fordi de blev anset som uanvendelige. Organisationerne mener fortsat, at det er uklart, om en logning af borgernes internetadfærd giver den ønskede effekt og værdi, og derfor er der brug for et mere solidt beslutningsgrundlag, der kan berettige en så omfattende og udvidet registrering af borgernes internetadfærd.

Se brevet til justitsministeren her.