Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

QVEST – en spørgsmål- og svar-stafet

Inden generalforsamlingen bliver alle BF-medlemmer, som var tilmeldt generalforsamlingen ved fristen den 1. oktober 2018, inviteret til at deltage i QVEST, en digital spørgsmål- og svar-stafet.

QVEST vil give BF et godt billede af det, der optager, motiverer og måske bekymrer BF’s medlemmer lige nu, og giver os viden og input til at planlægge workshoppen ”Se Frem : Fremtiden for Fag og Forbund” på generalforsamlingen lørdag den 10. november 2108.

Hvordan foregår det?
Hvis du er tilmeldt generalforsamling inden tilmeldingsfristen, modtager du mandag den 8. oktober 2018 en mail med en invitation til at deltage til QVEST.

I mailen er kommer du via et link videre til QVEST-websitet. Her kan du stille et spørgsmål til en anden deltager på generalforsamlingen efter eget valg: én du kender, eller én du ikke kender!

Du skal stille et spørgsmål, som du gerne vil have svar på, omkring BF’s udvikling og fremtid, omkring dit fag eller din fagforening.

Hvis du selv bliver stillet et spørgsmål af et af de andre medlemmer, skal du selvfølgelig svare. Når du har gjort det, kan du straks stille et nyt spørgsmål. På den måde går stafetten ikke i stå.

BF's QVEST kører fra tirsdag den 9. oktober 2018 kl. 10 til fredag den 12. oktober 2018 kl. 14.00.

Hvorfor en ”spørgsmål- og svar-stafet”?
Formålet med QVEST’en er at give plads til de mange spørgsmål, ideer, overvejelser, medlemmerne har om BF´s fremtid og potentiale. Alt vil blive læst og brugt både på workshoppen og i det videre arbejde med udviklingen af BF.


FAQ om BF's QVEST

Hvad gør jeg, hvis jeg er tilmeldt generalforsamlingen, men ikke har modtaget invitationen til QVEST?
Alle medlemmer, som var tilmeldt ved tilmeldingsfristen mandag den 1. oktober 2018 får tilsendt en invitation til QVEST. Kik først og fremmest i dit spamfilter – det kan være, at mailen ligger der! Hvis du stadig ikke kan finde mailen, så ring til BF på 38 88 22 33 og spørg om hjælp fra Forhandlingsafdelingen i vores telefontid (mandag-torsdag kl. 9-15 og fredag kl. 10-15).

Hvor lang tid skal jeg forvente at bruge på at deltage i QVEST?
Du bestemmer selv, hvor meget tid du bruger til at spørge og besvare spørgsmål. De fleste bruger under 15 minutter i alt under en QVEST.

Hvorfor skal jeg stille spørgsmål?
Fordi det er vigtigt for os at vide, hvad du og de andre BF-medlemmer er optaget af i forhold til BF's udvikling og fremtid. Vi bruger spørgsmålene både på workshoppen "Se Frem" på BF's generalforsamlingen og i det videre arbejde med udviklingen af BF.

Kan I give mig et eksempel på et spørgsmål, jeg kunne stille?
Nej. Hvis du får eksempler på konkrete spørgsmål, vil det helt naturligt påvirke det, som du vælger at spørge om! Det er dine og de andre medlemmers spørgsmål, som er vigtige i en QVEST. Du skal spørge om lige det, som er vigtigst for dig i øjeblikket i forhold til BF's udvikling og fremtid og i forhold til fagets udvikling.

Hvorfor skal jeg vælge, hvem der skal modtage mit spørgsmål?
Fordi dit spørgsmål fortjener at blive besvaret af lige præcis den person, som du tror, er bedst egnet til at svare. Lige præcis den, som du synes, skal have lov til at svare. Du vælger helt selv: det kan være et BF-medlem, du kender - eller én du ikke kender! Måske skal det være et medlem, som laver noget helt andet, end du selv gør?

Hvorfor får jeg til at starte med kun lov til at stille ét spørgsmål?
Fordi ét spørgsmål faktisk er nok til at få QVEST'en i gang, hvis der kommer et fra alle jer som deltager, er nok Så ruller stafetten!

Hvorfor kan jeg kun sende mit spørgsmål til én person?
Så er der kun én person, der har ansvaret for at besvare dit spørgsmål. Sådan fungerer QVEST bedst.

Skal jeg svare på alle de spørgsmål, som jeg får i QVEST’en? Ja, ellers går stafetten i stå. Der er én deltager, som har valgt lige præcis dig som modtager af spørgsmålet – og der kommer altså ikke noget svar, hvis du ikke svarer!

Hvorfor har jeg ikke fået et spørgsmål?
I en QVEST bidrager alle deltagere med ét startspørgsmål. Det er op til dig og de andre deltagere at vælge modtageren af dette spørgsmål. Derfor vil der være nogle, som måske får mange spørgsmål, mens andre ikke modtager nogen.

Hvorfor skal jeg stille et nyt spørgsmål hver gang jeg har besvaret et? Det er sådan, du er med til at holde QVEST'en i gang – og det er på den måde, du kan give os flest mulige input til den videre proces og til planlægning af workshoppen på generalforsamlingen.

Kan jeg stille et spørgsmål, uden at modtageren af spørgsmålet,får at vide, hvem jeg er?
Ja, som udgangspunkt får modtageren af dit spørgsmål i QVEST ikke at vide, hvem der har stillet spørgsmålet. Medmindre du selv skriver dette i boksen, når du skriver dit spørgsmål.

Kan jeg svare på et spørgsmål, uden at den, som spørger, får at vide, hvem jeg er?
Nej, dit svar sendes automatisk til den person, som har spurgt og har valgt dig som modtager af spørgsmålet. De andre deltagere kan ikke se dit svar, før QVEST'en slutter - og så vil de ikke kunne se, at svaret kommer fra dig, med mindre du skriver dette i svarboksen. Bemærk dog at administratoren af denne QVEST vil kunne se, hvem der stillede de forskellige spørgsmål, mens alle andre altså kun kan se og besvare spørgsmålene.

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg har brug for hjælp under QVEST'en?
Kontakt Forhandlingsafdelingen i BF på tlf. 38 88 22 33 i vores telefontid (mandag-fredag kl. 9-15 og fredag kl. 10-15) eller på email bf@bf.dk.

Læs mere på qvest.io.

God spørgelyst!