Gå til sidens indhold

Meningsdanneruddannelse

Forbundet Kultur og Information ønsker at give medlemmerne en stærk faglig stemme i den offentlige debat. Til september uddanner vi 10 ny meningsdannere, og du kan blive en af dem.

Kursusbeskrivelse: Bliv faglig meningsdanner - Miniuddannelse

Giv dit fag en stemme

Kursusbeskrivelse:
Har du holdninger til dit fag og den værdi du og dine kolleger bidrager med på arbejdspladserne og i samfundet? Har du lyst til at fortælle om muligheder og udfordringer på dit fags vegne i den offentlige debat og på din arbejdsplads? Så er det dig, vi leder efter!

Uddannelsen finder sted fredag den 4. september 2020 klokken 17:00 til søndag den 6. september klokken 15.00 i HUSET Middelfart (Hindsgavl Allé 2, 5500 Middelfart) samt en opsamlingsdag søndag den 15. november 2020 på Frederiksberg.

Forbundet Kultur og Information søger 10 dedikerede medlemmer til en spændende miniuddannelse i meningsdannelse - en uddannelse i at gøre sin faglige stemme hørt. Hvorfor? Fordi der er brug for flere KI'er, der tør og vil blande sig i den offentlige debat med perspektiver, erfaringer og indsigt fra hverdagen på arbejdspladserne. 

På meningsdanneruddannelsen vil du:

  • Lære at skrive debatindlæg med klare og fængende budskaber
  • Få redskaber til at kommunikere med udgangspunkt i din egen faglighed 
  • Lære at fortælle om dine erfaringer fra arbejdslivet, så andre lytter med
  • Få et netværk af engagerede kolleger fra hele landet, som du kan bruge resten af livet

Program
På uddannelsen vil du lære at kommunikere med klare og fængende budskaber og få konkrete råd til, hvordan du skriver debatindlæg. Målet er, at alle deltagere, inden kurset er omme, har skrevet og indsendt deres første debatindlæg til eksempelvis en avis eller et fagblad. 

Det endelig program er endnu ikke klar.

Forbundet Kultur og Information samarbejder med Tænketanken Cevea, som vil facilitere selve uddannelsen. 

Skriv en motiveret ansøgning
For at komme i betragtning til uddannelsen, skal du skrive en motiveret ansøgning. Ansøgningen sender du senest mandag den 8. juni klokken 10.00 til kommunikationschef Anette Lerche på al@kulturoginformation.dk

I ansøgningen kan du eksempelvis svare på et eller flere af følgende spørgsmål:

  • Hvorfor søger du kurset; er der konkrete begivenheder, der får dig til at søge?
  • Hvilke udfordringer og muligheder ser du for bibliotekarfaget i dag og fremover?
  • På hvilken måde vil du gerne bidrage til udviklingen af din arbejdsplads og dit fag?
  • Har du tidligere prøvet kræfter med at skrive blog- og debatindlæg eller på anden vis deltaget i den offentlige debat?
  • Hvilke fagpolitiske emner optager dig?

Vi ønsker at sammensætte et hold af meningsdannere, som repræsenterer forskellige fagområder og forskellige landsdele, så vi opfordrer medlemmer uanset baggrund, alder og sektor til at søge om en plads.