Gå til sidens indhold

Meld dig ind Bliv en del af et stærkt fagligt fællesskab Meld dig ind

11. august 2022

Bibliotekerne markerer sig på Klimafolkemødet i september

Årets Klimafolkemøde i Middelfart byder på mange spændende debatter om kultur og bibliotekernes rolle i den grønne omstilling. Forbundet markerer sig også og sætter ord på, hvordan kultur kan bidrage til den grønne omstilling og skabe nye fællesskaber.

Læs mere
08. august 2022

Overvejer du job i det private?

- Så skal du være opmærksom på, at vilkårene i kontrakten er afgørende for din løn og dine ansættelsesvilkår.

Læs mere
03. august 2022

Gør Europa-Kommissionen klogere på hjemmearbejde

Den Europæiske Kommission foretager en undersøgelse for at afdække, hvilken betydning COVID-19-pandemien har for medarbejderes trivsel og produktivitet. KI’s medlemmer kan også bidrage til at skabe mere viden på området.

Læs mere

Læs forbundets ledere

Forbundet Kultur og Informations formand skriver hver måned en ny leder i fagmagasinet Perspektiv.

Formandens lederartikler
09. august 2022

Dataetisk Råds formand advarer mod AI i rekruttering

Der kan spares meget tid i HR-afdelingen, hvis teknologi kan hjælpe med at sortere i bunkerne af ansøgere til et job. Men det kan have uheldige konsekvenser, advarer formand for Dataetisk Råd Johan Busse.

Læs mere
03. august 2022

Vigtigt at fortælle politikerne om konsekvenserne

I juni skrev KI og HK’s tillidsrepræsentanter på Bornholm et debatindlæg om konsekvenserne af et spareforslag for bibliotekerne om at gøre Bornholms seks filialer ubetjente. Det vil især ramme de ældre, de it-svage og børnene, advarede personalet. Perspektiv har talt med KI’s tillidsrepræsentant Franziska Zwaantje Hanspach om debatindlægget.

Læs mere
06. juli 2022

To millioner til nyt børnekulturhus på Stevns

Nordea-fonden støtter et stort nyt børnekulturhus i Hårlev, der ifølge biblioteksleder for Stevns Bibliotekerne May-Britt Diechmann skal være fyrtårn for leg og læsning i den sydøstlige del af Sjælland.

Læs mere